چگونه سبزه عید درست کنیم ؟

۱۵ اسفند, ۱۳۹۴ماری

آماده کردن سبزه عید نوروز

سبزه عید

سبزه عید در سفره هفت سین نماد زندگی و شادابی است. هر سال همراه با خانه تکانی و آماده شدن برای ورود به سال نو خیلی از ما ایرانی ها در خانه اقدام به سبز کردن انواع دانه ها می کنیم و دوست داریم بشقاب سبزه ما زیباترین سین سفره هفت سین باشد. در این مطلب تلاش می کنیم نکات مفیدی را برای درست کردن سبزه عید بنویسیم.

بذرهای مناسب
بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آن ها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏ اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده اند و سبز نمی ‏شوند.

بذرها را در آب خیس کنید.
بعد از یک شبانه ‏روز که کاملاً خیس خوردند آن ها را روی یک پارچه مرطوب در بشقاب قرار دهید.

نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد.
در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می ‏ریزیم و بذرها را به وسیله پارچه از نور محافظت می‏ کنیم.

اگر پاشیدن آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی ‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏ زنند.

وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏ کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه ‏روز پارچه‏ ای روی بشقاب می‏ کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏ داریم.
روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏ دهیم.

سبزه عید

به تدریج سبزه‏ ها رشد می ‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏ دهیم. هنگام آبیاری آب های اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید.

نکته ها

  • استفاده از ظرف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی و فلزی.
  • هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود.
  • دقت کنید آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
  • سعی کنید در کف بشقاب زیاد آب جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ ها می‏ گردد.
  • اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا وقتی که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.
  • در مقابل نور خوشید سبزه ‏ها به سرعت رشد می‏ کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهید که سبزه‏ تان با سرعت زیاد رشد کند.
  • برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏ توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏ کند.
  • برای سبز کردن انواع بذرهایی که مانند خاکشیر لعاب دارند؛ برای پهن کردن بذرها پارچه مناسبی که از بیرون بشقاب رؤیت نشود در نظر بگیرید چون بعد از جوانه زدن نمی توانید آن ها را در ظرف دیگری قرار دهید و چون معمولا این بذرها دیرتر سبز می شوند حداقل ۵ روز زودتر برای آماده کردنشان اقدام کنید.
  • اگر قصد سبز کردن باقلا دارید ۴۰ روز زمان نیاز خواهید داشت؛ پس عجله کنید.

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته قبلی نوشته بعدی