چگونه سمنو درست کنیم ؟

۱۱ آبان, ۱۳۹۵سارا

طرز تهیه سمنو

سَمَنو یا سمنک، خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می‌کنند. سمنو را معمولاً کمی پیش از نوروز درست می‌کنند و یکی از اجزای سفره هفت سین ما ایرانیان به شمار می‌آید. سمنوبه دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم٬ مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه می‌شود. فسفر آن قابل توجه بوده و برای رشد مغزی کودکان و زنان شیرده مفید است.

روش تهیه سمنو

مواد لازم :

  • گندم (۱ کیلو)
  • آرد گندم (۳الی ۴ کیلو)
  • بادام یا فندق یا پسته با پوست (به میزان لازم)

روش پخت:

ابتدا گندم ها را خوب پاک کنید و دانه های شکسته را جدا کنید. تا موقع سبز شدن بو نگیرند.

گندم ها را ۴۸ ساعت در آب خیس کنید.

گندم ها را داخل سینی پهن کرده و روزی یک تا دوبار آرام زیر و رو کنید تا همه گندم ها جوانه بزنند.

روش تهیه سمنو

گندم ها نباید غلاف نقره ای شان را بترکانند و سبزه از آن ها بیرون بیاید. به این ترتیب سمنو نهایت شیرینی را خواهد داشت.

گندم نقره ای شده را چرخ کرده سپس آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود . آرد را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را بتدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم  بطوری که گلوله نداشته باشد (در صورت عدم هم زدن روی حرارت گاز باز نخواهد شد).

[alert-announce]باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند[/alert-announce]

samanu_03

روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود. این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا اب آن کاملن تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود

[alert-announce]باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود , زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرین و چربی دارد[/alert-announce]

مجدداً بتدریج مقداری آب به مسنو اضافه کرده ,هم می زینیم تا گلوله نشود و مایه یک دست و رقیق شود.

حرارت را ملایم نموده وگاهی آن را هم می زنیم تا زماین که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو در آید.

روش تهیه سمنو

پس از ریختن پسته یا فندق یا بادام (با پوست سفت آن) در سمنو بعد از گذشت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم.

[alert-announce]تقریبا بعد از ۴ ساعت اگر خواستید می توانید بادام اضافه کنید. بادام را با پوست اول آن نیز در سمنو می ریزند.[/alert-announce]

قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد .

[alert-announce] معمولا تهیه سمنو از صبح روزی که آغاز کردید تا اذان صبح فردا طول می کشد. با این حساب از اذان مغرب تا اذان صبح فردا را می توان به عنوان زمان دم کشیدن سمنو در نظر گرفت. تا درب ظرف را گذاشته و منتظر دم کشیدن و تغییر رنگ آن باشید.[/alert-announce]

نکات :

  • توجه کنید هنگام تهیه گندم، گندم پوست کنده تهیه نکنید؛ زیرا جوانه نخواهد زد.
  • اگر حس کردید سمنوتان سفت است به آن آب جوش اضافه کنید تا شل تر شود؛ چون بعد از خنک شدن، سمنو حسابی سفت می شود.

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته قبلی نوشته بعدی